MIĘDZYZAKŁADOWA ORGANIZACJA ZWIĄZKOWA NR 15
W PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI PRACY

UTWORZENIE NSZZ "Solidarność" 80 w innym OIP

Możliwość utworzenia w swoim OIP naszej organizacji ma ogromne znaczenie dla wpływu „osiemdziesiątki” na sprawy ogólnokrajowe. Ponieważ jak wiecie wszystkie istotne decyzje zapadają w GIP, który powinien być głównym adresatem naszych żądań i postulatów. Nasza siła przebicia w tych strukturach będzie tym mocniejsza im większa ilość jednostek PIP przystąpi do nas. Jeżeli uda nam się skupić w swoich szeregach ludzi z różnych województw utworzymy Krajowy Sekretariat Branżowy Pracowników PIP, co ułatwi nam wywieranie wpływu na władze inspekcji. Taki sekretariat byłby reprezentantem wszystkich organizacji Solidarności 80 w PIP. Nasza organizacja, jako pierwsza „osiemdziesiątka” utworzona w inspekcji podjęła się przy poparciu Komisji Krajowej związku rozwinięcia działalności na obszar wykraczający poza Region Mazowiecki. NSZZ „Solidarność” – 80 jako związek ogólnopolski posiada 10 regionów będących podstawowymi jednostkami terytorialnymi związku. Jeżeli zechcecie zorganizować się u siebie wystarczy, że skontaktujecie się z nami a my pomożemy w kontakcie z właściwym regionem. Jeżeli będziecie mieć ochotę, aby poznać nas osobiście lub dowiedzieć się więcej o związku chętnie odwiedzimy wasz OIP wraz z przedstawicielem władz krajowych lub regionalnych Solidarności 80.

W SPRAWACH UTWORZENIA NOWEJ ORGANIZACJI ZAKŁADOWEJ ZACHĘCAMY DO KONTAKTU Z NASZYM PREZYDIUM I KOMISJĄ KRAJOWĄ ZWIĄZKU - DANE W ZAKŁADCE KONTAKT

Jeżeli pracujesz w OIP Warszawa lub jednym z oddziałów naszego okręgu zapraszamy do pobrania deklaracji członkowskiej z zakładki "STATUT I DOKUMENTY" po podpisaniu wystarczy, że przekażesz ją jednemu z członków Komisji Zakładowej (nasze dane w zakładce WŁADZE) lub prześlesz pocztą na adres związku. Jeżeli masz jakiekolwiek pytania odnośnie naszej działalności zachęcam do kontaktu z nami.

PONIŻEJ ZNAJDZIESZ NASZ STATUT I DEKLARACJE CZŁONKOWSKIE